Är Google Gud?

Om man ska tala om mäktiga företag så är Google det företaget som de flesta kommer att tänka på. Coca Cola är stort, men när dem får oss att studsa runt höga på läsk så får Google oss att binda upp oss och ger oss information vi ännu inte visste att vi behövde.

Ja, Google vill vara i framkant. Dem vill vara så långt i framkant att dem vill kunna förespå vad det är för typ av information som vi skulle vilja veta mer om. Detta gör dem genom att kartlägga vår internetprofil och hur vi beter oss online. All information lagras, så passa dig för vad det är du söker på och laddar ner. Kanske är det inte regeringen som är storebror utan Google. Att dom lever efter det interna mottot ”Don´t be evil” är en fras som man kan diskutera om livligt då många hävdar att deras makt börjar bli lite väl stor. Medan andra tycker att det är priset vi får betala om vi vill kunna få tag i all information så snabbt och smidigt som möjligt.  Vi har tidigare skrivit om vikten av att synas online och det kommer bara bli allt viktigare. Då är Google en viktig spelare att flörta med. Här kommer lite fakta om den stora jätten.

Vem är Google

  • Google är ett multinationellt företag som har sitt högkvarter i Silikon Valley, Mountain View.
  • De har nästan 60 000 anställda och mängder av människor som önskar de jobbade åt Google.
  • Grundarna är Larry Page och Sergey Brin.
  • Företaget grundades 1998, men fick sitt genombrott efter 1990.
  • Det är ett otroligt innovativt företag där man får under sin arbetsdag tid att jobba med sina egna projekt för att dra ett strå till teknikstacken.
  • Många av Googles uppfinningar kommer från medarbetare som tagit fram dem under sin egna tid.

Nu till frågan om Google är Gud. Om man ser till den makt som Google nu har och den makt som de med största sannolikhet kommer att ta mer av i framtiden så kan man säga att dem är på god väg att bli Gud. Många hävdar nog att Google redan är Gud, men som med all religion så kommer det alltid att finnas troende och icke-troende.