Digital handel växer om den görs rätt

Digital handel, så kallad e-handel eller näthandel fortsätter att växa kontinuerligt. Vilken e-handel är egentligen svenskarnas favorit att handla hos? Vad utmärker dessa enligt dem själva?

Genom att ha en snygg, smart och smidig e-handelsplattform kommer du som e-handlare en bra bit på vägen mot att nå fram till dina kunder. Använd till exempel plattformen du finner här https://www.webon.se/.

 

Men vilka är då svenskarnas favoriter när det kommer till e-handlare som utmärkt sig? I en artikel i Dagens Industri går det att läsa om hur PostNord gjort en konsumentundersökning där vinnaren hos de som shoppar på nätet är Apotea. På bara några år har detta apotek ökat sina paketleveranser med 30 000 om året till 3 miljoner om året. Dessutom har omsättningen gått upp till 1,4 miljarder, från att ha varit på 35 miljoner kronor år 2012.

 

Smidiga leveranser utmärker bra e-handlare

 

Vad är då hemligheten bakom Apoteas framgång? Enligt de själva har de sedan första början fokuserat på logistikdelen med att skapa smidiga leveranser till sina kunder, snarare än sälj och marknadsföring. Produkterna är tacksamma att sälja över nätet, de är lätta och små vilket gör frakten billig och att kunden får paketet rakt ner i brevlådan. De behöver med andra ord inte hämta ut något på posten eller Schenker. Det har även Adlibris, som kommer som tvåa på listan över favoriten hos de tillfrågade i kundundersökningen.

 

Även i Expressen går det att läsa om populära e-handlare. Där går det att läsa att hela 54 procent av svenska e-handelskonsumenter tycker det är viktigt att varan levereras direkt till hemmet, oavsett om det är hemleverans till postlådan eller utanför dörren. Dessutom är det så att 81 procent vill kunna välja hur de får sin leverans och 18 procent har valt att shoppa från en annan handlare på nätet än de först tänkt sig just för att rätt leveransalternativ inte erbjudits.