E-handel fortsätter växa

Den svenska e-handeln bara fortsätter att växa. De senaste åren har den tagit mer och mer mark från den traditionella handeln i butik. Och även under det första kvartalet i år ser vi den här trenden. I år beräknas den svenska e-handeln uppgå till en omsättning på 50 miljarder kronor, vilket är mer än någonsin.

636572-keyboard-money

Vi svenskar handlar nästan allt på internet i dag. Det har vi bland annat skrivit om tidigare. I och med att vi shoppar så mycket på nätet, går det väldigt bra för e-handelsbranschen och den bara växer mer för varje år. Varje år slås nya rekord, framförallt när det börjar bli jul och julhandeln kommer igång. Men även resten av året ser tillväxten på e-handelsfronten stark ut.

Hög tillväxt i år

I Svenska Dagbladet kan man läsa om att e-handel med varor fortsätter att öka och att den gjorde det under första kvartalet i år. Under årets första kvartal ökade e-handelsförsäljningen i Sverige med 19 procent om man jämför med samma period förra året. Den prognos som man efter de här resultaten gör för i år är att Sveriges e-handel når en omsättning på 50 miljarder kronor. Detta kommer innebära att e-handels andel av den totala handeln når 7 procent i år.

Mer populärt handla mat på nätet

Den kategori inom e-handeln som visade den starkaste tillväxten under det första kvartalet i år är livsmedel. Handeln med livsmedel hade en tillväxt på hela 46 procent. Den kategori som visade näst mest tillväxt var barnartiklar och leksaker, som hade en tillväxt på 42 procent. Den bransch som under många år varit den största inom e-handel i Sverige, och som fortsätter att vara det, är den för hemelektronik. Under årets första tre månader visade hemelektronikbranschen en tillväxt på 18 procent.