Investera klokt I kryptovalutor

Kryptovalutor har blivit den nya tidens sätt att investera. Allt fler kryptovalutor ser dagens ljus och allt fler slopar aktiesparande och sparkonton till följd för högriskens krypto. Att investera i krypto är lätt men däremot är det en hög risk, så du bör läsa på mycket om det innan du skaffar digital wallet etcetera.

Bitcoin, ethereum och litecoin – det är bara tre kryptovalutor att nämna. Just Ethereum börjar komma ikapp bitcoin ordentligt och grundaren Vitalik Buterin har numera planerat att göra Ethereum 2.0 som lanseras i början på juli. Läs mer om ethereum på BTCX.

 

Grundstenarna vid köp av kryptovaluta

Du kan köpa krypto när som helst på dygnet. Värdet vajar upp och ner och det kan kännas som en bergodalbana. Dock är det bra om du investerar när just din kryptovaluta är lite lägre. Olika kryptovalutor är scam medan andra är verkligt seriösa – som ethereum och bitcoin till exempel. Just nu går de uppåt som aldrig förr men de har också svackor när valarna säljer och mjölkar hoddlernas pengar, det vill säga småinvesterarnas pengar – som du och jag. Se till att köpa när kursen är lägre, då får du mer för pengarna. Ta helst inte ut pengarna alltför snabbt – många menar att investering av krypto är långsiktigt och du kan även staka dina coins, ungefär som att låsa ett sparkonto en viss tid och därmed få procent på pengarna.

 

Din digitala plånbok

Viktigt att veta är att du måste ha en digital plånbok för att investera i kryptovaluta. Det kan du skapa genom Coinbase, BTCX och Kraken till exempel. Kolla upp flera aktörer, med vissa kan du inte använda vanliga banköverföringar och andra kräver högre avgifter vid köp och sälj.

Det är kul att följa kursen på sin kryptovaluta när du väl tagit steget, men tänk alltid på att aldrig investera mer än du har råd att förlora.