Nya lösningar ligger i ny teknik

Allt fler aktörer och företag tar helt steget från det traditionella till det mobila och mer moderna lösningarna som finns. I grunden driver man företagen på samma sätt. De personer som snabbt vill kunna komma in på marknaden med ett eget aktiebolag, kan fortsätta att köpa lagerbolag. Man kommer även i fortsättning behöva ha en bra marknadsstrategi och en bra produkt eller tjänst som grund. Men samtidigt är det inte lika viktigt med en fysisk butik inom alla branscher. Privatpersoner och företag blir med tiden allt mer vana vid att köpa på nätet, och har också fått större kunskaper kring hur ett köp på nätet går till. Man vet hur man ska göra för att garantera att köpet ska bli så bra som möjligt även om man inte har kollat på produkten i verkligheten. Man är inte heller rädd för felköp och att i så fall returnera och skicka tillbaka varan.

Mobiltelefoner ökar betalningsmöjligheterna

En av de nya tekniker som anses som de viktigaste, främst för företag men också för privatpersoner, är den att kunna betala direkt med sitt bankkort och sin mobiltelefon. På så sätt blir det möjligt att betala med kort även på platser där det inte har varit möjligt tidigare. Det man i huvudsak talar om när det gäller de nya möjligheterna till att betala är alltså:

”Försäljningen av mobiler som har tekniken NFC inbyggd tiofaldigades under förra året. NFC öppnar för nya tjänster som att betala direkt med mobilen genom att hålla den mot kassaapparaten eller låsa upp en hotelldörr bara genom att hålla mobilen mot låset.”