Uppgradera kontoret

Att ständigt vara helt uppdaterad på det senaste är en omöjlighet och inte speciellt ekonomiskt. Den nya tekniken är inte gratis – men ack så användbar. Det beror helt på vilket typ av företag man jobbar på, men, då nästa alla företag nu handlar om att man sitter framför skärmen är det lägligt att införskaffa sig en D-Link switch som är en nätverkskomponent. Den styr datatrafiken mellan olika noder i nätverket och gör så ni kan koppla in alla datorers sladdar i samma Switch.

Gläns med det senaste

Att använda sig av en Switch är bra. Men kanske inte det mest sexigaste som man sitter och pratar om på lunchen. När teknikjättarna spottar ur sig nya uppfinningar eller snyggare design och nya modeller vill man vara där och ställa sig i kön. Att få den nya iPhone fem av chefen i julklapp är en gåva högt uppskattad. Men, det hör även till att varje kontor är utrustad med en ipad, eller padda, man kan i kundmöten. Allt handlar om att ha fina leksaker och att ge ett stabilt intryck till kunden. För om ett företag visar ett snyggt och städat yttre som är i framkant inger det ett lugn.

Tänk på stressen

Vad vi kanske tänker på, men är bra på att förtränga, är baksidan av tekniken som gör att vi alltid är kontaktbara och att gränserna mellan privatliv och arbete luckras upp. Enligt en undersökning så har 97 % den svenska befolkningen mobiltelefoner, Internet används av 90 % och i hälften av alla företag så finns det anställda som regelbundet jobbar på distans. Detta visar på att hälsoproblem och en dålig arbetsmiljö är vardag hos de flesta av oss.

Så, snabba modem, glänsande smarta telefoner och ett kontor som andas 2013 i all ära, men vi får inte glömma bort att bakom skärmen sitter människor av kött och blod.