USB-porten

Sättet vi använder teknik på förändras hela tiden och det utvecklas i takt med att nya produkter kommer ut på marknaden. Vi samlar också på oss allt fler prylar, gadgets och andra tekniska saker som tilltalar oss. Och vi är ständigt uppkopplade, begreppet ”nomofobi” som betyder att man har en fobi för att inte vara nåbar via telefonen eller uppkopplad har trätt in i vårt språk och allt fler upplever de känslor som en nomofob dras med.

Vi kan läsa i Sydsvenskan om hur allt fler surfar trådlöst, och det stämmer verkligen. Men allt är inte sladdlöst och hur många är vi inte som har en hel kartong eller skrivbordslåda hemma fullproppad av ett virvarr av svarta sladdar som vi inte riktigt vet var de hör, och aldrig hittar vi väl rätt USB-kabel till rätt pryl. Och hittar vi den, ja då är alla utgångarna i datorn upptagna! Det problemet löser man enkelt genom att skaffa sig en eller flera USB hubs, som obedelbart ökar antalet USB-ingångar till datorn. Utmärkt när man vill koppla in flera saker samtidigt. Har man inget bättre för sig än att slösurfa en eftermiddag kan det vara en god idé att sätta sig och sortera alla sina sladdar och med en bit tejp och en markeringspenna markera vilka prylar sladden hör till, så underlättar man för sitt framtida jag!

Det finns också en hel massa roliga prylar som drivs via USB-utgången som man kan skaffa sig, till exempel små kylskåp lagom för en läskburk, eller en liten skrivbordslampa. Möjligheterna är stora, och dessutom kan nästan alla telefoner numera laddas via USB-kabel också. Inte dumt alls.  Kort sagt är USB-utgången något som kan användas till många mer eller mindre nyttiga saker!